در این مقاله به بررسی و توضیح انواع نقش ها و حیطه های شغلی که به حسابداران در شرکت ها محول میشود پرداخته ایم.
مانند خرید یک خودروی جدیدبعضی از افراد به دنبال قابلیت اطمینان و ایمنی هستند در حالی که برخی دیگر به دنبال عملکرد و سرعت هستند. هیچ یک از گزینه ها ذاتا خوب یا بد نیستند، اما هر وسیله نقلیه برای انواع مختلف افراد انتخاب بهتری است.
آنچه در مورد شغل حسابداری فکر می کنید به شخصیت، سبک کاری و اولویت های زندگی شما بستگی دارد. هنگامی که مزایا و معایب احتمالی حرفه حسابداری را درک کردید، می توانید تصمیمی آگاهانه بگیرید.
پس آیا رشته حسابداری رشته خوبی برای ادامه دادن به شماست؟ نگاهی به این حیطه ها و مزایا و معایب مشاغل حسابداری بیندازید تا بتوانید مسیری درست را برای خود انتخاب نمایید.
در مورد حرفه حسابداری چیزهای زیادی برای دوست داشتن و علاقه مند شدن وجود دارد. در مورد چند مورد از مزایایی که می توانید با دنبال کردن این حرفه انتظار داشته باشید با خواندن ادامه این مطلب می توانید بیشتر بیاموزید.
1. مسیر شغلی روشنی وجود دارد
اگر در حال تحصیل در رشته حسابداری هستید، در حال یادگیری مهارت های عملی در مورد محاسبه اعداد و تجزیه و تحلیل هزینه های مورد نیاز کارفرمایان هستید. این امر به شما مسیر شغلی بسیار واضح تری را در مقایسه با کسی که انتخاب می کند زبان انگلیسی یا فلسفه بخواند، می دهد، جایی که تعریف نتایج شغلی بالقوه دشوارتر است.
اگر تصمیم به ادامه تحصیل در رشته حسابداری دارید، اطمینان بسیار محکمی در مورد اینکه شغلتان شما را به کجا خواهد برد، خواهید داشت. اگرچه انواع مختلفی از حسابداران در این زمینه وجود دارد، وظایفی که شما دارید و مهارت هایی که استفاده خواهید کرد به طور کلی یکسان خواهد بود، به این معنی که می دانید برای چه چیزی در حال تلاش کردن هستید.
2. حسابداری در دنیا یک زمینه شغلی پایدار و رو به رشد است
حسابداری حرفه ای نیست که به این زودی ها از بین برود. تقریباً هر کسب و کاری به یک حسابدار یا یک تیم حسابداری نیاز دارد و حتی یک کسب و کار کوچک هم دلایلی برای استخدام حسابدار دارد.
پیش بینی می شود که چشم انداز شغلی در حسابداری در سال های آینده رشد کند. تا زمانی که جامعه به کمک مالیات برای رشد و ثبات نیاز دارد و تا زمانی که مشاغل وجود دارند، نیاز به حسابداران وجود خواهد داشت.
3. پتانسیل رشد حرفه ای را خواهید داشت
پس از فارغ التحصیلی، ممکن است به عنوان یک کاراموز سطح پایه شروع کنید، اما پتانسیل رشد در این حرفه می تواند عالی باشد. بسیاری از فارغ التحصیلان حسابداری با شروع به ترسیم مسیرهای شغلی خود به عنوان کارمند یا کارآموز در حسابداری دولتی یا دستیاران دفتر کنترل در حسابداری خصوصی شروع به کار می کنند.
پس از ایجاد و کسب تجربه، پیشرفت شغلی را می توان از طریق عملکرد در محل کار و تحصیلات یا گواهینامه های اضافی، مانند تبدیل شدن به یک حسابدار حرفه ای خبره (CPA) به دست آورد.
4. پتانسیل درآمد مطلوب است
شما نیز مانند هر کسی، شغلی می خواهید که به شما امکان می دهد زندگی خود و خانواده تان را تامین کنید. بنابراین، یک حرفه حسابداری چگونه به پایان می رسد؟
با توجه با بررسی های صورت گرفته بر اساس حقوق حسابدار های با تجربه و همچنین حسابدار های متوسط یک حسابدار با تجربه ی کاری متوسط اگر تسلط خود را به امور حسابداری افزایش دهد می تواند حداققل چند برابر حقوق پایه را دریافت نماید که این امر برای حسابدارن با درجه بالاتر نیز بیشتر از این مقدار می شود.
5. شما می توانید در جایی که می خواهید کار کنید
در برخی زمینه های شغلی، ممکن است لازم باشد مححل زندگی ود را تغییر داده و برای یافتن کار به یک مرکز صنعتی بروید. با این حال، حسابداری در همه جا وجود دارد. از کشاورزان گرفته تا سازمان های دولتی و شرکت های توسعه نرم افزار که در دنیا روز به روز در حال گسترش هستند و..... ظاهراً همه می توانند از خدمات یک حسابدار استفاده کنند. این به حسابداران انعطاف پذیری نسبتاً مناسبی را در انتخاب مکانی که می خواهند مستقر شوند می دهد.
6. در حرفه حسابداری پتانسیل کارآفرینی وجود دارد
راه اندازی کسب و کار خود در هر حرفه ای یک گزینه است. بسیار بعید است که یک خلبان هرگز خط هوایی خود را راه اندازی کند، اما حسابداران به طور معمول شرکت خود را تأسیس می کنند. رویای رئیس خود بودن در حرفه حسابداری همیشه زنده است. اگر مقداری از آن روحیه کارآفرینی را دارید، راه اندازی یک شرکت حسابداری می تواند راهی عالی برای پیشرفت شغلی شما باشد.
راهاندازی یک شرکت حسابداری، مانند راهاندازی هر کسبوکاری، خطرات خود را دارد و ممکن است برای همه مناسب نباشد، اما قطعاً خوب است که به آن به عنوان یک گزین همیشه در دسترس فکر کنید.
معایب حرفه حسابداری
درست مانند هر صنعت دیگری، کار در حسابداری دارای معایبی است. بهتر است برخی از عوامل را که می تواند جذابیت حرفه حسابداری را برای شما کاهش دهد را بشناسید تا بتوانید در مورد مناسب بودن آن تصمیم بگیرید.
1. آموزش در حسابداری ادامه دارد
اگر حسابدار شوید، پس از دریافت مدرک، یادگیری متوقف نمی شود. برای پیشرفت در حرفه خود، باید برای ادامه تحصیل برنامه ریزی کنید حداقل برای همگام شدن با تغییرات در صنعت و گواهینامه های مهم.
پس از شروع به عنوان یک حسابدار سطح پایه، باید به نوع گواهینامه هایی که ممکن است بخواهید کسب کنید نگاه کنید. مدارک حسابداری متفاوتی وجود دارد، از جمله CMA (حسابدار معتبر مدیریت)، CPA (حسابدار حرفه ای خبره) و CFA (حسابدار ارشد مالی). به دست آوردن این مدارک به زمان و تلاش قابل توجهی نیاز دارد، بنابراین مهم است که بدانید از قبل به چه چیزی وارد می شوید.
2. کار حسابداری ممکن است کسل کننده به نظر برسد
چند حسابدار معروف دنیا را می شناسید؟ اگر برای فکر کردن به یکی از آنها مشکل دارید، دلیلی برای آن وجود دارد حسابداری معمولاً به عنوان یک رشته پر زرق و برق تلقی نمی شود. اما شناخت و زرق و برق همه چیز نیست. کار روزانه به تحقیق و ریاضیات زیادی نیاز دارد که برای برخی می تواند خسته کننده باشد اما برای برخی دیگر جالب است.
این یکی از آن سوالاتی است که در آن باید به درون خود نگاه کنید و صادقانه درباره آنچه برای شما مفید است پاسخ دهید. یادگیری بیشتر در مورد کارهایی که حسابداران به صورت روزانه انجام می دهند به شما کمک می کند تشخیص دهید که آیا کار برای شما جذاب است یا خیر. بررسی کنید که حسابداران چه کار می کنند و چگونه در جایگاه های شغلی خود عمل می کنند.
3. فصل شلوغی وجود دارد
حسابداری معمولا یک شغل استاندارد می باشد که در وقت اداری به فعالیت های حسابداری می پردازند به استثنای زمان های خاصی از سال مانند خرداد ماه و تیر ماه که زمان های سخت و حساسی برای حسابداران مالیاتی می باشد و کار های سنگینی را در این ماه ها به انجام می رسانند.
4. کار حسابداری می تواند استرس زا باشد
وقتی شما مسئول امور مالی یک سازمان هستید، مطمئناً فشار مضاعفی بر روی شما وجود خواهد داشت. این فقط بخشی از مسیر کاری شما در حرفه حسابداری است. اما این فشار و استرس میتواند بر سلامت روانی کلی شما تأثیر بگذارد و شایسته توجه است.
این تجربیات منفی ارتباط زیادی با محل کار یک حسابدار و ویژگی های نقش آنها دارد. این یک شرط مطمئن است که بگوییم، هرچه موقعیت شما مهم تر باشد و با پول بیشتری کار کنید، فشار بیشتری در کار خواهید داشت. اما اینکه آیا این فشار منجر به سطوح منفی استرس می شود به شخصیت شما بستگی دارد.
سعی کنید صادقانه نگرش خود را نسبت به فشار و بارهای کاری سنگین ارزیابی کنید. اگر به راحتی دچار استرس نمی شوید یا بدتان نمی آید که کمی قوی باشید، کار به عنوان حسابدار ممکن است شما را آزار ندهد. اگر میدانید که بهراحتی دچار استرس می شوید یا ممکن است سلامت روانی خود را از دست بدهید، ممکن است شغل حسابداری انتخاب ایده آلی برای شما نباشد.
بنابراین، آیا حسابداری انتخاب شغلی خوبی برای شماست؟
اکنون که درک بهتری از مزایا و معایب حرفه حسابداری دارید، برای ارزیابی اینکه آیا این زمینه برای شما مناسب است یا خیر وقت بگذارید. اگر مزایا بر معایب آن بیشتر است، ممکن است بخواهید نگاهی دقیق تر به نحوه آماده سازی خود برای شغلی در این زمینه بیندازید.
ارسال نظر
نظرات کاربران
من امسال کنکور دارمو میخوام انتخاب رشته کنم اولویت اولم اینه که توی شهر خودمون باشم و با توجه به آشناهامون تصمیم گرفتم که حسابداری بخونم اگر توی شهر خودمون قبول شدم به نظرتون کدام حسابداری برای بازار کار بهتره؟ و با توجه به دختر بودنم فک کنم حسابداری صنعتی به درد من نخوره لطفا راهنمایی کنید
سلام. انشالا در کنکور موفق باشین. پیشنهاد میکنم قبلش از رشته حسابداری تحقیقات لازم رو انجام داده باشین که بعدا خدایی نکرده از فعالیت در این حوزه احساس نا رضایتی نداشته باشین و با علایق و روحیات شما سازگار باشد. حسابداری رشته ای نیست که بین خانم یا آقا فرق داشته باشه و همه میتونن در شاخه های مختلفی از حسابداری فعالیت کنند و این موضوع بین حسابداران خانم و آقا باب نیست. پیشنهاد من برای دانشگاه رشته حسابداری بدون گرایش است. سعی کندی در حین تحصیل تجربه کسب کنید حتی بدون حقوق. و سعی کنید که در کنار حسابداری امور مالیاتی رو هم فرا بگیرید.
خرداد و تیر ماه که موعد اظهار نامه هاست واقعا فشار کاری زیاد هست و اگر مشکلی پیش بیاد دیگه مدیریت کردنش سخت میشه کاش یک مقاله راجع به مدیریت چنین شرایطی همراه با راه حل هاش روی سایتتون بذارید به نظرم خیلی مفیده
سلام. موضوع خوبی را در مورد اظهارنامه مالیاتی مطرح کردید. تلاش می کنیم در مورد این موضوع جالب مطالب بیشتری را ارائه بدیم. در نظر داشته باشید که یکی از وظایف حسابداران و حتی فرق حسابدار خوب و بد در مدیریت کردن همین مسائل است. یک حسابدار یا مدیر مالی یا رئیس حسابداری که مسولیت تکالیف مالیاتی از جمله اظهارنامه مالیاتی را بر عهده دارد می بایست امور را مدیریت کند و اجازه ندهد برخی شرایط خدشه ای به این امور وارد کند.
با شرایط الان که ربات ها اختیار همه چیز رو در دست گرفتن و دارن روز به روز هم پیشرفت می کنن شغل آینده حسابدارن رو ربات ها تهدید نمیکنند؟ همین نرم افزار های حسابداری با پیشرفت تکنولوژی نمیتونن در آینده صندلی های حسابداری را از حسابداران بگیرن؟
سلام . واقعیت این است که نمی توان جلوی پیشرفت علم و تکنولوژی را گرفت و به هر حال، به زودی تکنولوژی های پیشرفته مانند ربات ها تاثیر خودشان را بر روی شاخه و حوزه حسابداری می گذارند. پیشبینی و نتیجه موضوعی که مطرح کردید دور از واقعیت نیست. پیشنهاد می شود که حسابدارها و فعالان حوزه مالی با پیشرفت علم و تغییر و تحولات حسابداری خودشان را با شرایط تطبیق دهند. برای مثال ساخت و عرضه نرم افزارهای حسابداری مسیر بسیاری از حسابداران را در طی زمان متحول کرد.