همه چیز در مورد مالیات تراکنش مشکوک بانکی
بسیاری از افراد سودجو تلاش میکنند با تراکنشهای مشکوک از جمله پول شویی، منابع مالی غیرقانونی خود را تقویت کنند. منظور از تراکنش مشکوک مواردی است که مبدا آنها نامشخص است و نمیتوان آنها را رهگیری کرد. از سوی دیگر تراکنش های مذکور ماهیت درآمدی یا غیردرآمدی دارند و مبالغ آنها نیز نامشخص است.
در چنین مواردی مشکوک بودن این تراکنش ها به مودیان مالیاتی اطلاع داده میشود و به آنان یک ماه فرصت داده خواهد شد تا این موارد را برطرف و توضیحات مرتبط با آنها را به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند. در غیر این صورت جریمه سنگینی برای این افراد اعمال خواهد شد.
آن دسته از موارد مربوط به تراکنش های بانکی که بعد از بررسی های انجام شده مشکوک تلقی شوند، مشمول مالیات تراکنش مشکوک بانکی خواهند شد.
برای محاسبه این مورد ابتدا یک کمیته بازرسی متشکل از مدیرکل امور مالیاتی، معاون حسابرسی مالیاتی، نماینده دادستانی مالیاتی، مسئول حراست و رؤسای گروه حسابرسی ویژه میزان گردش حساب فرد یا شرکت مورد نظر را بررسی میکنند. در مرحله دوم و در صورت مطابقت میان سوابق مالیاتی و حجم فعالیت های اقتصادی فرد، حسابرسی مالیاتی ضرورتی نخواهد داشت. اما در صورت عدم تطابق، اطلاعات به اداره مبارزه با فرار مالیاتی و پول شویی ارسال و توسط آنها مجددا بررسی میشود.
پس از آن مودی به سازمان امور مالیاتی دعوت میشود تا درباره مسائل مربوط به موارد مشکوک توضیح دهد. در نهایت نیز گروه رسیدگی ویژه بر اساس سخنان مودی و اطلاعات دریافتی تصمیم نهایی را دراینخصوص اتخاذ خواهد کرد.
درصورتیکه مودی مالیاتی نتواند درباره تراکنش های خود دلیل موجهی بیاورد، تمامی مبلغ مورد نظر به عنوان یک تراکنش مشکوک بانکی در نظر گرفته می شود و در نتیجه بر اساس میزانی که وزارت اقتصاد مشخص کرده، مالیات برای آن تعیین می شود. در حال حاضر مبلغ مورد نظر برای تراکنش مشکوک در یک سال، 5 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
در ادامه مقاله برخی از انواع مالیات تراکنش مشکوک بانکی را مورد بررسی قرار می دهیم.
در برخی موارد مالیات تراکنش مشکوک بانکی برای برخی از معاملات نقدی در نظر گرفته می شود که مشکوک به پول شویی هستند. از جمله موارد زیر:
در برخی موارد مشتریان به صورت مکرر پول نقد را با ارزهای دیگر مبادله می کنند که مشکوک به نظر می رسد. از جمله موارد زیر:
برخی از افراد این کار را با استفاده از حساب های بانکی انجام می دهند و مشمول مالیات تراکنش مشکوک بانکی می شوند. از جمله در موارد زیر:
در برخی موارد مالیات تراکنش مشکوک بانکی، چک هایی با مبالغ زیاد در وجه مشتری صادر می شود. نمونه های آن عبارتاند از:
در مواردی امکان دارد در معاملات مرتبط با سرمایه گذاری اقدامات مشکوک به پول شویی انجام شود. از جمله نمونه های زیر:
مواردی اتفاق می افتد که مالیات تراکنش مشکوک بانکی در فعالیت های فرامرزی رخ می دهد. مانند نمونه های زیر:
در مواردی احتمال دارد اقداماتی که مشمول مالیات تراکنش مشکوک بانکی می شود، از سوی کارکنان مؤسسات مالی صورت گیرد. از جمله در موارد زیر:
فعالیت برخی کسب و کارهای جدید نیز ممکن است مشمول مالیات تراکنش مشکوک بانکی قرار گیرد. اگرچه مشتریان قدیمی ممکن است از طریق یک تجارت سرمایه گذاری در حال پول شویی باشند، اما به احتمال زیاد برخی مشتریان جدید نیز ممکن است از یک یا چند حساب فقط برای مدت کوتاهی استفاده کنند و از نام های جعلی و شرکت های ساختگی برای این منظور بهره گرفته باشند.
سرمایه گذاری در این مورد ممکن است مستقیم با یک مؤسسه محلی یا غیر مستقیم از طریق یک واسطه باشد، به ویژه در حوزه ای که در آن قانون پول شویی وجود ندارد یا قوانین به درستی و با شدت اجرا نمی شوند.
شرایط زیر معمولا ضرورت مطرحکردن سؤالات اضافی را از مشتری ایجاد میکند:
دلایل کاملا قانونی بسیاری برای استفاده مشتری از یک واسطه وجود دارد. با این حال، استفاده از واسطه ها، طرف های بیشتری را وارد معامله می کند. این مسئله باعث می شود موارد مربوط به مالیات تراکنش مشکوک بانکی افزایش یابد.
به این ترتیب، دلایل مشروعی برای معامله از طریق واسطه ها وجود ندارد. به عبارت دیگر این یک تاکتیک مفید است که احتمال دارد از طریق پول شویی برای به تأخیر انداختن، مبهم کردن یا جلوگیری از شناسایی استفاده شود. هرگونه استفاده ظاهرا غیر ضروری از یک واسطه در معامله ضرورت تحقیقات بیشتر را نشان می دهد.
هدف بررسی پول شویی و مالیات تراکنش مشکوک بانکی، معرفی هر چه بیشتر احتمالات است. به این معنی که امکان دارد پول از طریق تعدادی از منابع و افراد یا نهادهای مختلف منتقل شود. حساب های مشتریان طولانی مدت و ظاهرا قانونی احتمالا برای پول شویی، به دلیل اعمال فشارهای ناروا مورد استفاده قرار می گیرند.
نمونه هایی از الگوهای معامله غیر عادی ممکن است به شرح زیر باشد:
تعدادی تراکنش توسط طرف مقابل در مقادیر اندک از اوراق بهادار که هرکدام به صورت نقدی خریداری شده و سپس در یک تراکنش فروخته می شوند، و وجوه حاصل به حسابی متفاوت از حساب اصلی واریز میشود نیز به عنوان یکی از موارد مالیات تراکنش مشکوک بانکی در نظر گرفته می شوند.
در بسیاری از موارد پول شویی، اغلب مقادیر قابل توجهی پول نقد از منابع مختلفی رد و بدل میشود. تسویه نقدی از طریق یک مشاور مالی یا کارگزار مستقل ممکن است به خودی خود مشکوک نباشد. با این حال، تسویه های با مبالغ بالا یا غیر معمول معاملات اوراق بهادار به صورت تسویه نقدی با یک مرکز اوراق بهادار بزرگ معمولا دلیلی برای تحقیقات بیشتر خواهد بود. نمونه هایی از تسویه پرداخت غیر معمول ممکن است به شرح زیر باشد:
کلام آخر
همانطور که قبلا گفته شد، هدف پولشویان این است که پول نقد کثیف را بگیرند و آن را به پول قابل خرج کردن پاک تبدیل کنند یا با آن هزینه محمولههای مواد مخدر و غیره را بپردازند. توصیه میشود وجه نقد را از این نوع معاملات که هدف آن دریافت توسط عناصر جنایتکار است و به هیچ صورتی به راحتی قابل ردیابی نیست، حذف کنید. شرکت حسابداری مالی کده با استفاده از کارشناسان خبره و با دانش، می تواند در این زمینه اطلاعات کامل تر و جامع تری در اختیار شما قرار دهد تا دچار مشکلات قانونی نشوید.
ارسال نظر
نظرات کاربران
سلام میخواستن ببینم آیا این تراکنش های مشکوک اگر تعدادشوم کم باشه هم حساب میشه؟ به عنوان مثال یک مغازه دار فروش های سنگینشو به جای استفاده از کارت خوان مغازه به صورت کارت به کارت دریافت کنه؟ آیا سازمان مالیات سقفی برای این قضیه تعیین کرده یا نه؟ خب مشتری به صورت قانونی جنس میخره و ما هم کارمون قانونیه و قصد پولشویی و ... نداریم این هم تراکنش مشکوک حساب میشه؟ خیلی ممنون
سلام . کار شما پولشویی نیست اما خب کارت به کارت اگر به حساب متصل به پوز باشه باز هم در نظر میگیرنش چون اون حساب شما تجاری شناخته شده به دلیل متصل شدن به پوز. در کل کارت به کارت هم در صورت احراز درآمدی بودن آن مشمول مالیات بر درآمد است. موفق باشین
با توحه به این که شخص تحصیلدار شرکت بوده و با خواست واطلاع انشرکت مبالغ میلیاردی از طریق چکهای شرکت را به حساب شخصی خودش واریز میکرده و باهاش پرداختیهای شرکت مذبور را انجام میداده وشرکت بابت تمامی تر اکنشها سندهای مربوطه تمام اسناد پرداختی را به اداره مالیاتی نشان داده چرا اداره مالیات با وجود مدارک باز اصرار به این داره که این فرد تراکنش مشکوک داره باید مالیات پرداخت کند.این فرد کاری را که شرکت ازش خواسته وفکر میکرده درسته اشکالی نداره چون تحصیلدار شرکت هست وازش میخواستن حتماباید انجامش میداده وگرنه اخراجش میکردن حالا اش نخورده دهن سوخته باید باشه.
سلام رضا جان. اگر اسناد مبنی بر رابطه کارگری و کارفرمایی دارید و مدارک و تراکنش های شما نشان دهنده ارتباط آنها با کارفرما می باشد می توانید از خودتان دفاع نمایید. متاسفانه این اتفاق برای بسیاری از کارمندان و کاگران شرکت ها می افتد. پیشنهاد می شود همه کسانی که به این صورت در حال کار هستند از قبل از وقوع این اتفاقات موارد پیشگیرانه را انجام دهند. اگر تمایل داشتید با مشاوران مالیاتی شرکت مالی کده تماس حاصل کنید تا بیشتر شما را راهنمایی کنند به امید اینکه مشکلتان رفع شود. مشاوره مالیاتی برای شما رایگان خواهد بود. موفق باشید
باسلام.لطفا بفرمائید با پولی که از صرافی های ارز دیجیتال داخلی نظیر نوبیتکس به حساب فردی واریز می شود چگونه برخورد می شود .برچسب پولشویی می زنند یا خیر؟ ممنون
سلام و وقت بخیر. می بایست پرونده مالیاتی باز کنید و اظهارنامه پر کنید. ورود و خروج خود را بر اساس مستندات داشته باشید که نشان دهنده هزینه ها و درآمدهای شما هستند. در غیر این صورت اگر مشمول تراکنش بانکی شوید برای شما مالیات محاسبه می شود به همراه جرایم مربوطه
سلام وقت بخیر سوالی داشتم ممنونم خواهم شد راهنمایی فرمایید. اگر مشتری در تسویه فاکتور فروش چک شخص دیگری را به ما بدهد تبعات مالیاتی و حقوقی آن چیست؟سپاسگزارم
سلام و وقت بخیر. اگر چک صیاد است حتما از مبدا شرکت به ایشان واگذار و منتقل شود. این به منزله این است که ایشان چک های دریافتی شرکتشان را خرج می کند و مشکلی وجود ندارد.
سلام وقتتون بخیر منوخانه دار هستم یکبار مبلغ ۱میلیارد و ۸۰۰ ملیون تومان و دفعاتی مبالغ ۱۰۰ الی ۲۰۰ ملیون تومانی به حساب من اومده که درآمدی نبوده و قرض بوده برای همین مستنداتی وجود نداره؟ ایا این حساب مشکوکه یا مالیات بهش تعلق میگیره؟
سلام. رسیدگی به حساب ها جهت بررسی تراکنش های مشکوک بانکی نیاز به بررسی شرایط شما از منظرهای متفاوتی دارد که پیشنهاد میشود با مشاوران مالیاتی شرکت تماس حاصل کنید. رسیدگی به تراکنشهای بانکی معمولا به این صورت پیش میرود که از سمت مودی نیاز به اثبات درآمدی نبودن تراکنش دارد وگرنه برای شما مالیات تشخیص میدهند.
سلام خسته نباشید دو تاذحساب بانکی دارم که مبلغ بالایی از حساب خودم به اون یکی حسابم واریز کردم آیا به این جور تراکنش ها مالیات میخورد؟ ممنون میشم پاسخ بدید با سپاس از شما
سلام . واریزی از حساب خودتان به سایر حساب های متعلق به خودتان مشمول مالیات نیست.