قوانین و تکالیف مالیاتی خود را جدی بگیرید.
توصیه میشود شما بیشتر بر عملیات اصلی کسب و کار خود تمرکز کنید و انجام تکالیف و خدمات مالیاتی را به مالیکده بسپارید.
انجام تکالیف مالیاتی امری جدا نشدنی از حسابداری و امور مالی هر شرکتی است. جرایم و مشکلات ناشی از عدم انجام صحیح امور مالیاتی، شرکت را متحمل هزینههای قابل توجهی میکند. اظهارنامه مالیاتی، صورت معاملات فصلی ماده 169، اظهارنامه ارزش افزوده و مالیات حقوق قسمت اعظمی از تکالیف مالیاتی را تشکیل میدهند.
بر اساس مطالب مذکور بسیاری از مدیران حساسیت این امر را درک کرده اند و با برون سپاری آنها به شرکتهای خدمات مالی و مالیاتی خیال خود را تا حد زیادی راحت کرده است. با دریافت خدمات مالیاتی از آنها نیازها و چالشهای مالیاتی خود را حل و رفع میکنند.
تمام کسب و کارها اعم از تولیدی، خدماتی و بازرگانی یا خرد، متوسط و بزرگ، به خدمات مالیاتی احتیاج دارند. به عبارتی میبایست از عوامل انسانی به عنوان حسابدار و یا شرکت خدمات مالی و مالیاتی کمک بگیرند تا قادر باشند به صورت بلند مدت در صنایع مربوطه به مشکل نخورند و طول عمر محصول و مجموعه خود را افزایش دهند.
شرکتها و اشخاص برای اینکه بتوان در هزینههای جاری و بلند مدت صرفه جویی نمایند و زمان خود را بیشتر صرف امور تخصصی مربوط به کارشان کنند. میتوانند از شرکت حسابداری و خدمات مالیاتی که به صورت قانونی تاسیس شده اند، بهره لازم را ببرند و از مشاورهها و رهنمودهای مدیران و مشاوران توانمند و با تدبیر در این زمینه، خدمات حسابداری و مالیاتی دریافت کنند.
این روزها یکی از چالشهای بزرگ شرکتها و اشخاص، جرائم سنگین مالیاتی است. این جرائم به دلیل آگاهی نداشتن کافی واحدهای مالی و حسابداری آن شرکتها از قانون و دستورالعملهای مالیاتی است. به همین علت است که دچار این مشکلات میشوند.
بسیاری از مجموعهها بخصوص شرکتهای نوپا و جدید التاسیس از قوانین مالیاتی و چگونگی پرداخت آن آگاهی و تجربه لازم را ندارند. در حالی که میبایست مالیات پرداخت کنند و محاسبات صحیح و انجام خدمات مالیاتی از واجبات فعالیت اقتصادی است.
برون سپاری خدمات مالیاتی از راههای کم کردن هزینههای مربوطه و استفاده بهینه از زمان است. زیرا یافتن نیروی متخصص و با سابقه برای هر کسب و کاری دشوار، زمان بر و پرهزینه است.
هر شرکتی برای ادامه فعالیت، و اجرای تکالیف مالیاتی باید در بازههای زمانی مشخصی، امور و وظایف قانونی را انجام دهد تا مشمول جریمه مالیاتی و چالشهای استرس زا نشود. این تکالیف شامل موارد زیر است:
اگر شخص حقیقی یا شخص حقوقی هستید، پیش از همکاری با یک شرکت مالیاتی، سعی کنید نیاز و چالش های مجموعه خود را بشناسید و اگر در همین مورد هم دچار ابهام یا مشکل هستید سعی کنید با شرکت های مالیاتی مشورت نمایید. یکی از وظایف شرکت های مالیاتی قبل از ارائه خدمات مالیاتی بررسی شرایط و پتانسیل های سازمان شما هست. قطعا صحبت و انتقال اطلاعات مهم از طرف شما و کارتان به مشاور مالیاتی یا متخصص مالیاتی به این مورد کمک خواهد کرد.
موضوع مالیات بسیاری جدی است و همه کسب و کارها با آن برخورد دارند. به عبارتی از دست مالیات نمی توان فرار کرد و بهتر است به جای فکر کردن به روش ها و مسیرهای بیهوده و بدون نتیجه، بهترین برخورد و تصمیم را در مورد کارهای مالیاتی داشته باشید. به همین خاطر دریافت خدمات مالیاتی را بی اهمیت ندانید و به عنوان یک هزینه جاری به آن نگاه نکنید. شما با دریافت خدمات مالیاتی در جهت انجام امور و تکالیف مالیاتی برای مجموعه خود سرمایه گذاری می کنید و طی مدت از خروج منابع تا حدی جلوگیری می کنید.
البته واضح است که کسی از دریافت خدمات مالیاتی یا همکاری با یک شرکت مالیاتی را موضوع بدی نمی داند اما در بسیاری از مواقع نداشتن راهنما و یا ترس از عدم اطلاعات یا آگاهی مناسب در این مسیر باعث سردرگم شدن و ابهام در کسب و کارها می شود. از طرف دیگر هزینه هایی که شرکت های خدمات مالیاتی دریافت می کنند شاید از نظر صاحبان کسب و کار ها و شرکت ها زیاد باشد و شاید واقعا بعضی از شرکت ها طلب دستمزد نا معقول جهت ارائه خدمات مالیاتی دارند.
در ابتدا پیشنهاد می شود که این دلایل نباید باعث بی توجهی شما به امور مالیاتی خودتان شود. سعی کنید کسانی که خدمات مالیاتی ارائه می دهند را بررسی کنید، در مورد آنها تحقیق نمایید و از اشخاص مورد اعتماد مشورت بگیرید.
هزینه انجام خدمات مالیاتی می تواند به بسیاری عوامل بستگی دارد و برای هر کسب و کار با دیگری متفاوت است. این عوامل بستگی به سختی کار شما از نظر نوع فعالیت، حجم فعالیت، موقعیت جغرافیایی، امکانات شرکت و سایر موارد دیگر دارد. از طرفی کیفیتی خدمات مالیاتی که توسط شرکت های خدمات مالیاتی ارائه می شود در مشخص شدن حقوق و دستمزد این شاخاص تاثیرگذار است.
ممکن است یک شرکت خدمات مالیاتی به دلیل بی توجهی به کیفیت و توانایی های کمتر در زمینه مالیاتی دستمزد کمتری از یک شرکت مالیاتی دریافت کند. درمقابل برخی از شرکت های مالیاتی به مشتریان خود اهمیت می دهند و کارشناسان آنها به دلیل مهارت های مناسب مالیاتی خدمات مطولب تری را ارائه می دهند و بسیاری از ویژگی های دیگر که در ادامه توضیح خواهیم داد.
موضوع کمتر بودن دستمزد خدمات مالیاتی شاید در ابتدا برای شرکت ها و اشخاص حقیقی جذاب باشد اما در آینده ممکن است برای آنها مشکلات بزرگی را به وجود آورد و ضررهای سنگینی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل توصیه می شود برای دستمزد خدمات مالیاتی تحقیق نمایید و بهترین انتخاب را داشته باشید. به عبارتی برای خدمات مالیاتی، دستمزد غیر معقول و بالا پرداخت نکنید و همچنین به خاطر پیشنهاد دستمزدهای کم، فریب بعضی اشخاص را هم نخورید.
همانطور که از ضرورت ارتباط حرفه ای مدیریت یا کارفرما با شخص ارائه کننده خدمات مالیاتی صحبت کردیم قرار است در ارتباط کارکنان با مبحث خدمات مالیاتی را بررسی کنیم.
کارکنان مجموعه که با خدمات مالیاتی ارتباط دارند به دو گروه تقسیم می شوند :
کارکنان بخش حسابداری و مالی به طور مستقیم با عامل اجرای خدمات مالیاتی در ارتباط هستند و باید با توجه به قوانین مالیاتی دستورات محول و هماهنگ شده را انجام دهند. کارکنان و عواملی که به طور مستقیم در این امور دخیل هستند باید اخلاق حرفه ای را رعایت کنند و قابلیت کار گروهی داشته باشند به این افراد حسبدار مالیاتی می گویند.
کارکنان واحد حسابداری و مالی باید از نظر دانش مالی و مالیاتی نیز در سطح فنی مناسبی باشند تا توانایی انجام امور در مباحث فنی و تخصصی حسابداری توام با مالیات را داشته باشند و در صورت نیاز با حضور در کلاس های آموزشی مالیاتی و حسابداری مهارت مورد نیاز را افزایش دهند تا به یک حسابدار مالیاتی تبدیل شوند. این افراد اولین کسانی هستند که باید قوانین مالیاتی را در فضای شرکت القا و اجرا کنند و دستورالعمل های مالیاتی و مالی مورد نیاز را به سایر بخش ها و کارکنان مجموعه انتقال دهند.
کارکنان سایر بخش ها نیز زمانی که موضوع مالیات و اجرای قوانین و تکالیف مالیاتی مطرح است ملزم به رعایت دستورالعمل های مالیاتی و مالی هستند. آنها با مواضع مالیاتی به طور غیر مستقیم ارتباطی دارند. وظیفه حسابدار مالیاتی مجموعه است که در راستای دریافت و اجرای خدمات مالیاتی سایر کارکنان را در حد نیاز و مجاز از دستورالعمل های و وظایف مالی و مالیاتی خود آشنا کنند و موارد مهم را از نظر حسابداری مالیاتی به آن ها گوش زد نمایند. مثلا تنخواه دار یا مامور خرید شرکت باید بداند که حین خرید باید فاکتور رسمی دریافت کند و یا تا حد امکان صورتحساب قابل قبول به واحد مالی ارائه کند و ایشان را تا حد معقول و مورد نیاز با ماده 147 و 148 ق.م.م آشنا کنند تا خرید ها یا هزینه انجام شده جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی باشد.
خدمات مالیاتی اشخاص حقوقی و شرکت ها
اشخاص حقیقی و حقوقی از نظر مالی و مالیاتی علاوه بر امور داخلی شرکت و گزارشات درون سازمانی با سایر سازمان ها در خارج از شرکت نیز در ارتباط هستند. یکی از این سازمان های خارج شرکت که به طور مستقیم با مالیات مجموعه در ارتباط هست به طور آشکار سازمان امور مالیاتی است و دلیل اصلی دریافت خدمات مالیاتی نیز همین است.
اما این ارتباط در خارج سازمان صرفا فقط به اداره امور مالیاتی ختم نمی شود. بسیاری از شرکت ها با توجه به نوع فعالیت ، حجم فعالیت و سایر نیازهای خود با سازمانها، شرکت ها و ادارات مانند بانک ، موسسات حسابرسی ، وزارت صمت (صنعت ، معدن ، تجارت) و سایر ارگان ها ارتباط بر قرار می کنند. این افراد نیاز به خدمات مالیاتی اخد وام بانکی دارند. مثلا کسب و کار با موضوع پیمانکاری برای شرکت در مناقصات و قبولی در آن نیاز به گزارش حسابرسی مهر و امضا شده دارند. از دیگر خدمات مالیاتی وام بانکی یا تسهیلات بانکی این است که برای اخذ تسهیلات بانکی ، بانک مورد نظر به گزارش حسابرسی و مفاصا حساب مالیاتی نیاز دارد و یا برای تمدید کارت بازرگانی یا عضویت در اتاق بازرگانی در مواقعی صورت های مالی و صحت وضعیت مالی و مالیاتی مورد بررسی قرار می گیرد.
اهمیت خدمات مالیاتی آنجایی مشخص می شود که مبحث مالیات بر تمام این گزارشات درون سازمانی و برون سازمانی نقش دارد. اگر ضعف موارد مالیاتی آن فرد یا شرکت در گزارشات افشا شده باشد و یا به خاطر عملکرد بد مالیاتی ، بدهی مالیاتی وجود داشته باشد در ادامه مسیر مشکل ساز خواهد شد و گزارش مطلوبی از وضعیت شرکت ارائه نخواهد شد. عملکرد یا روزمه مالیاتی نامطلوب می تواند برای خواسته های یک شرکت یا شخص حقیقی دردسر ساز شود مثلا بانک طی فرآیند اعتبار سنجی وام یا تسهیلات مورد نظر را به آن شخص یا شرکت پرداخت نکند. یا مثلا امکان دارد ضعف مالیاتی آن شرکت و افشای آن در گزارش حسابرسی باعث عدم تایید ایشان در مناقصه مد نظر باشد و آن شرکت متحمل ضرر بزرگی شود.
پس حالا اهمیت یا ضرورت خدمات مالیاتی را بر بهتر شدن وضعیت مالی و مالیاتی شرکت یا مشاغل بیش از پیش درک می کنیم.
واضح است که خدمات مالیاتی و اداره امور مالیاتی به هم مربوط هستند اما قصد داریم ارتباط این دو را جزئی تر بررسی کنیم و به اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی نیز بسط دهیم.
شما سه جناح مختلف را در نظر بگیرید : مودی ، اداره امور مالیاتی و کسانی که خدمات مالی ارائه می کنند.
مودی کسی می باشد که به موجب مالیات بر درآمد خود با اداره امور مالیاتی در ارتباط است و مالیات خود را به خاطر سود اکتسابی و سایر قوانین وضع شده پرداخت می کند.
اداره یا سازمان امور مالیاتی یک واحد دولتی است و به عنوان یکی از زیر مجموعه های وزارت امور اقتصادی و دارایی شناخته می شود. این سازمان زیر نظر قوه مجریه فعالیت می کند و یکی از وظایف آن اجرای قوانین مالیاتی در سطح کشور اعم از مالیات های مستقیم و مالیات های غیر مستقیم است.
قوانین مالیاتی توسط ارکان اصلی کشور و برای مردم وضع شده اند تا آن ها بر اساس یک چهارچوب و اصول از پیش تعیین شده مالیات خود را محاسبه و پرداخت کنند.
مودی حقیقی یا مودی حقوقی می تواند به کمک کسانی که خدمات مالیاتی برای رسیدگی مالیاتی ارائه می کنند در چهارچوب و اصولی که قوانین مالیاتی مشخص کرده حرکت کنند. خدمات مالیاتی مرتبط با رسیدگی مالیاتی به اشخاص حقوقی و مشاغل کمک می کنند که به بهترین شکل ممکن تکالیف مالیاتی خود را به جا آورند.
بعد از رعایت قوانین مالیاتی و اجرای تکالیف مالیاتی در هر دوره مالی ، مودی اظهارنامه مالیات بر درآمد خود را ظرف 4 ماه از اتمام دوره مالی به سازمان امور مالیاتی ارسال می کند و سازمان امور مالیاتی نیز تا یک سال بعد از موعد مقرر ارسال اظهارنامه مالیات بر درآمد مکلف است رسیدگی مالیاتی را انجام دهد و برگ تشخیص و سپس برگ قطعی را صادر کند.
یکی از خدمات مالیاتی که مودیان دریافت می کنند این است که آن فرد یا شرکت ارائه کننده خدمات مالیاتی در زمان رسیدگی مالیاتی به حساب های مودی در کنار ایشان قرار داد و مشکلات رسیدگی یا نیاز های ممیز مالیاتی را برطرف می کند و از مواضع مودی دفاع می کند. و در صورت اعتراض مودی به مالیات بر درآمد یا جرائم مالیاتی محاسبه شده ،امور مربوطه را انجام می دهد و حتی برای مودی لایحه دفاعیه مالیاتی تنظیم، تحریر و ثبت می کند. همه این موارد می تواند قسمتی از خدمات مالیاتی مربطو به رسیدگی مالیاتی باشد که مودی دریافت می کند.
مشاغل و اشخاص حقیقی در طی سال های اخیر به دلیل سختگیری های سازمان امور مالیاتی و وضع قوانین مالیاتی جدید به شدت به خدمات مالیاتی مشاغل نیاز پیدا کرده اند.
یکی از مهمترین مواد قانون مالیات های مستقیم مربوط به ماده 95 است که در فرآیند مالیات مشاغل بسیار حائز اهمیت است. خدمات مالیاتی مشاغل هم مانند سایر مودیان مالیاتی و اشخاص مشمول مالیات دارای یکسری قانون و مقررات است که باید به آنها توجه شود.
منظور از مشاغل، صاحبان مشاغل و اشخاص حقیقی کسانی هستند که کسب و کارشان تحت قوانین شرکت ها و اشخاص حقوقی نیست. این اشخاص به سه گروه 1 و 2 و 3 تقسیم می شوند و هریک وظایف و تکالیف مالیاتی مربوط به خود را دارند.
فرهنگ خدمات مالیاتی مشاغل بیش از پیش جا افتاده است و دلیل آن هم چالش های جدید و رقم های مالیات پرداختی آنهاست. نرخ محاسبه مالیات مشاغل بر اساس ماده 131 قانون مالیات های مستقیم محاسبه می شود.
دریافت خدمات مالیاتی مشاغل برای اشخاص حقیقی مفید است. اگر با یک شرکت خدمات مالیاتی خوب کار کنید می توانید از آنها مشاوره مالیاتی دریافت کنید و امور مالیاتی خود را مدیریت کنید. دریافت مشاوره مالیاتی توسط مشاوران خبره مالیاتی در حد مطلوب باعث حفظ منابع کسب و کار شما می شود.
در اکثر شرکت ها یک واحد مالی یا بخش حسابداری وجود دارد که هم زمان علاوه بر امور مالی و حسابداری مباحث و تکالیف مالیاتی را نیز انجام می دهند و یا به دلیل گسترده و حجیم بودن فعالیتشان از واحد مالیاتی جداگانه برخوردار هستند این افراد از خدمات مالیاتی برون سپاری شده استفاده نمی کنند و همه ارکان مالی و مالیاتی آنها داخل سازمان است.
برخی نیز واحد حسابداری داخل مجموعه دارند ولی از خدمات مالیاتی اشخاص یا شرکت های ارائه دهنده خدمات مالیاتی استفاده می کنند و به عبارتی امور مالیاتی را برون سپاری می کنند. عده ای نیز کلا واحد مالی و مالیاتی ندارند و کل امور حسابداری و مالیاتی خود را برون سپاری می کنند. همه حالت های مذکور با توجه به شرایط آن مجموعه امکان پذیر است و تصمیم مدیریت مشخص کننده این است که کدام حالت را در پیش گیرد.
به این نکته هم توجه فرمایید در هر حالتی امور مالیاتی و حسابداری مانند رشته های در هم تنیده هستند و از همدیگر جدا نیستند و برای اینکه مجموعه ای عملکرد مناسب مالی داشته باشد هم باید از نظر حسابداری قوی باشد و هم امور مالیاتی خود را بهترین شکل مدیریت و اجرا کند.
از طرفی حسابرسی یکی از موضوعات زیر مجموعه حوزه مالی است. برخی شرکت ها مشمول حسابرسی صورت های مالی بر اساس ماده 272 قانون مالیات های مستقیم هستند یا به هر دلیلی نیاز به خدمات مالیاتی برای حسابرسی صورت های مالی دارند . حسابرسان با بررسی یا حسابرسی صورت های مالی که برآیند عملکرد مالی مجموعه است گزارش خود را تهیه می کنند. با این حساب مباحث مربوط به امور حسابداری ، مالیاتی و... مورد بررسی حسابرسان قرار می گیرد. این نوع حسابرسی توسط یک حسابرسی مستقل انجام می شود. هر مجموعه می تواند حسابرسی داخلی نیز داشته باشد که باز هم بررسی امور مالی و مالیاتی مجموعه در دستور کار قرار دارد.
بر اساس مطالب مذکور نتیجه می گیریم که مباحث حسابداری ، حسابرسی و مالیاتی همه با هم ارتباط مستقیم دارند و مربوط به خدمات مالیاتی برای حسابرسی ماده 272 ق.م.م است.
یکی از عواملی که ذهن شرکت ها یا مشاغل را درگیر کرده است موضوع خدمات مالیاتی با کیفیت هست. و برای آن ها سوال است که از چگونه از کیفیت خدمات مالیاتی قبل یا بعد از قرارداد اطمینان خاطر داشته باشند.
البته کارفرما یا مدیران باید توجه داشته باشند که خدمات مالی و مالیاتی با کیفیت صرفا بر دانش و مهارت فردی دلالت ندارد. کارفرما برای دریافت خدمات مالیاتی علاوه بر کیفیت، توقعات و شرایط دیگری هم دارد که با ذکر مثال بیشتر توضیح می دهیم:
با توجه به مثال های مذکور در میابیم که علاوه بر کیفیت و مهارت فنی شخص ارائه دهنده خدمات عوامل متعدد و مهمی بر کیفیت خدمات مالیاتی تاثیرگذار است.
حالا چگونه از کیفیت خدمات مالیاتی دریافتی اطمینان خاطر حاصل کنیم؟ چندین راه حل را با هم مرور می کنیم.
قریب به اتفاق همه کسانی را در کنار خود دارند که دارای کسب و کار هستند و از خدمات مالی و مالیاتی استفاده می کنند و از وضعیت مالیاتی خود کم یا بیش راضی هستند. می توانیم با مشورت کردن از آن ها و پرس و جو دنبال کسی بگردیم که مورد تایید آنها هستند و پیشنهاد آن ها مبنی بر همکاری با آن شخص مورد نظر را قبول کنیم.
اگر چنین شرایطی را نداشته باشید یا به هردلیلی نخواهید از معرف جهت آشنایی با شخص ارائه کننده خدمات مالیاتی استفاده کنید باید با کسانی که نسبتا آشنا نیستند همکاری کنید. قبل از همکاری با ایشان می توانیم یک مصاحبه عمومی برای آشنایی بیشتر داشته باشید و از رزومه ها و تجربیات کاری ایشان اطلاعات کسب کنید و بر سر حقوق و دستمزد و نحوه همکاری به توافق اولیه برسید.
بعضی کارفرمایان در حین دریافت خدمات مالیاتی ترجیح می دهند که علاوه بر موضع موجود عامل کنترلی نیز داشته باشد و هدف دریافت خدمات مالیاتی با کیفیت است. در این مواقع مدیر عامل با استخدام یک شخص ثالث به صورت پاره وقت یا پروژه ای به بررسی و کنترل عملکرد فعلی و پیشین کادر مالی و مالیاتی می پردازد. این شخص می تواند مثلا به عنوان مشاور مدیر عامل یا حسابرس داخلی وارد شرکت یا مجموعه شود و به عنوان نماینده مدیریت یا هیئت مدیره بر روی امور مالی و مالیاتی نظارت کند.
در این قسمت می خواهیم در مورد دریافت خدمات مالیاتی در ابعاد زمانی صحبت کنیم و انواع زمان های نیاز به خدمات مالیاتی را مورد بررسی قرار دهیم. اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی باید بر اساس قوانین مالیاتی که مربوط به کسب و کار و فعالیتشان است تکالیف مالیاتی خود را انجام دهند.
حالا قصد داریم زمان بندی تکالیف و خدمات مالیاتی (تکالیف ماهانه ، تکالیف فصلی ، تکالیف سالانه) را برای نمونه بررسی کنیم:
حالا با زمان بندی خدمات مالیاتی بیشتر آشنا شدیم. ما بر اساس زمان های مطرح شده نیاز به این خدمات داریم و می توانیم برای عقد قرارداد با شخص ارائه کننده خدمات مالیاتی این زمان بندی ها را مد نظر قرار دهیم.
سوای زمان بندی خدمات مالیاتی بعضی دیگر از تکالیف مالیاتی به صورت موردی انجام می شوند مانند رفع تعهد ارزی ، ارائه گزارش حسابرسی صورت های مالی بر اساس ماده 272 قانون مالیات های مستقیم و... .
در کل خدمات مالیاتی طی سال مالی مورد استفاده مودیان قرار می گیرد و بهتر است که مدیریت یا کارفرمایان از زمان بندی تکالیف مالیاتی مطلع باشند.
خدمات مالیاتی در ابعاد مختلفی می تواند تقسیم بندی شود و مهم ترین آن ها را مرور کردیم. حالا قصد داریم انواع خدمات مالیاتی را از نظر نوع و ماهیت ارائه دهیم که به اجرا و پیاده سازی آن ها پرداخته می شود.
انواع خدمات مالیاتی به شرح زیر می تواند فهرست شود:
پیش ثبت نام و ثبت نام پرونده الکترونیک مالیاتی
خدمات مربوط به پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
ارسال صورت معاملات فصلی الکترونیکی
ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
تهیه فهرست مالیات حقوق الکترونیکی
درگاه ملی خدمات الکترونیک
اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقیقی
اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی
اظهارنامه مالیات اجاره املاک
اظهارنامه ماليات بر درآمد مشاغل خودرو
خدمات ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات
خدمات مربوط به صندوق فروش و حافظه مالیاتی
خدمات مربوط به پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان
خدمات مربوط به ابلاغ الکترونیک
خدمات مربوط به صدور صورتحساب الکترونیکی
استعلام بلوک و ردیف ارزش معاملاتی
خدمات مربوط به درگاه ملی مالیات
استعلام بدهی مالیاتی
مالیات بر درآمد مشاغل خودرو
استعلام محصولات بخش کشاورزی معاف از برگشت ارز
استعلام میزان رفع تعهد ارزی
پرداخت الکترونیک مالیات
مالیات مقطوع دریافت کنندگان سکه
استعلام وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی ویژه شرکتها
یادآوری اطلاعات کاربری ثبت نام الکترونیک
یادآوری شماره رهگیری ثبت نام الکترونیک
خدمات مالیاتی مربوط به واردات و صادرات
پرداخت قبوض مالیاتی و صدور قبض مالیاتی جدید
اخذ و اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری
استعلام بدهکاری مالیاتی
رفع محدودیت تبصره 4 ماده 186
ثبت و مدیریت سامانه های فروشگاهی و پوز های بانکی
ثبت مشمولیت ارزش افزوده
خدمات مالیاتی مربوط به قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده
ضرائب تشخیص درآمد مشمول مالیات
نسبت سود فعالیت
ارزش معاملاتی املاک
مالیات بر خانه های خالی
مالیات بر خانه های لوکس و خودروهای گران قیمت
در این قسمت یک فهرست از خدمات مالیاتی که اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی می توانند دریافت کنند را آماده کردیم. امکان دارد برخی خدمات به دلیل گسترده بودن قوانین مالیاتی و خدمات مالیاتی مربوط به آن ذکر نشده باشد.
ماده ۲۷۴ الحاقی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳۱/ ۰۴/ ۱۳۹۴ موارد زیر جرم مالیاتی محسوب و مرتکب یا مرتکبان حسب مورد، به مجازات های درجه شش محکوم میگردند: – تنظیم دفاتر، اسناد و مدارک خلاف واقع و استناد به آن – اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن – ممانعت از دسترسی ماموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای ماده ۱۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم و امتناع از انجام تکالیف قانونی مبنی بر ارسال اطلاعات مالی موضوع مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن زیان به دولت با این اقدام – عدم انجام تکالیف قانونی مربوط به مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با وصول یا کسر مالیات مودیان دیگر و ایصال آن به سازمان امور مالیاتی در مواعد قانونی تعیین شده – تنظیم معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران، یا معاملات و قراردادهای مودیان دیگر به نام خود بر خلاف واقع – خودداری از انجام تکالیف قانونی در خصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینه ای در سه سال متوالی – استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی
اگر برای آنها شماره اقتصادی صادر نشده از شماره ملی برای اشخاص حقیقی و شناسه ملی برای اشخاص حقوقی به جای شماره اقتصادی درمعاملات استفاده شود.
تمام اشخاص حقوقی وحقیقی باید فهرست معاملات خود را بصورت فصلی، تا یک ماه بعد از پایان تحویل نمایند و عدم ارسال فهرست معاملات مشمول جریمه ای معادل 1%مبلغ معاملاتی که فهرست آنها تسلیم نشده میشود.
پاسخ: اگر مبالغ پرداختی برای کارکنان و پرسنلی باشد که در لیست بیمه قرار دارند الزامی به ارائه مبالغ پرداختی در صورت معاملات فصلی نیست و موارد مذکور در لیست مالیات بر حقوق گزارش میشود.
به عبارتی منظور همان ارزش افزوده خرید و فروش کالا یا خدمات ابراز شده توسط مودی در اظهارنامه ارائه شده به سازمان در زمان مقرر هست. به این معنی که ارقام مندرج در صورت سود و زیان و حساب درآمد و هزینه باید با تکیه بر اسناد و مدارک مثبه باشد.
براساس تبصره ماده ۲۲۶ قانون مالیاتهای مستقیم، اگر به هر دلیلی، در اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان تسلیمی، اشتباهی رخ داده است، مودی ظرف ۳۰ روز از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه، میتواند نسبت به رفع اشتباهات اقدام کند و اسناد و مدارک اصلاحی را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد. ولی توجه کنید که تاریخ تسلیم اظهارنامه، همان تاریخ ارائه اظهارنامه اول است.
اگر پیش فاکتور منجر به تولید و خدمات شود مشمول این قانون است وگرنه مشمول این قانون نخواهد بود.